- Nowość
AeroPress - filtry papierowe 350 szt.
350 sztuk filtrów papierowych do zaparzacza AeroPress
Skład zestawu Aeropress
- Aeropress
- Plastikowe sitko
- Lejek
- Mieszadełko
- Łyżeczka
- Papierowe filtry wraz ze stojakiem
Jak przygotować kawę?
1. Przygotuj ok. 18 - 22g kawy zmielonej* (na 250 ml wody).
*Stopień zmielenia kawy powinien być średniej grubości.
2. Przelej filtr papierowy wrzątkiem w celu uniknięcia zagnieceń i uniknięcia posmaku papieru.
3. Przepłucz Aeropress wrzątkiem aby utrzymać temperaturę kawy.
4. Wsyp kawę do Aeropressu i zalej ją wodą o temperaturze ok. 92 stopnie.
5. Kawę należy namaczać około 30 sekund.
6. Należy zalać kawę aż do zapełnienia pojemnika.
7. Wodę należy wlewać jednostajnym, wąskim strumieniem.
8. Kawę należy wymieszać, dołączonym do zestawu mieszadełkiem i zakręcić Aeropress.
9. Należy wycisnąć nadmiar powietrza, a kawa zacznie się zaparzać.
10. Czas oczekiwania to około 2 - 3 minuty.
11. Po tym czasie należy odwrócić Aeropress.
12. Należy jednostajnie i nie za mocno wycisnąć kawę.
350 sztuk filtrów papierowych do zaparzacza AeroPress