- Nowość
Herbata mięta pieprzowa Kangra
Doświadcz odświeżającej harmonii naszej herbaty Breezy Moroccan Mint, będącej zachwycającą mieszanką mięty pieprzowej i mięty zielonej. Ten kojący napar nie tylko rozpieszcza kubki smakowe, ale także oferuje wszechstronne korzyści zdrowotne.
Korzyści płynące z picia mięty pieprzowej:
Głębokie oczyszczenie skóry | Wewnętrzna równowaga | Natural Wellness
Mieszanka odświeżającej mięty pieprzowej i mięty zielonej z doliny Kangra
Korzyści płynące z picia mięty pieprzowej:
Głębokie oczyszczenie skóry | Wewnętrzna równowaga | Natural Wellness
Składniki: Mięta pieprzowa, Mięta zielona
100% Naturalna
Doświadcz odświeżającej harmonii naszej herbaty Breezy Moroccan Mint, będącej zachwycającą mieszanką mięty pieprzowej i mięty zielonej. Ten kojący napar nie tylko rozpieszcza kubki smakowe, ale także oferuje wszechstronne korzyści zdrowotne.
Mięta to jeden z najstarszych darów natury, ceniony już w czasach starożytnych za swoje wszechstronne właściwości lecznicze. Od wieków łagodzi problemy trawienne, przyspiesza metabolizm, a także niweluje skurcze, wzdęcia i bóle brzucha. Jej delikatny wpływ na pracę jelit sprawia, że przynosi ulgę w dyskomforcie, działa rozkurczowo i reguluje perystaltykę. Mięta to niezastąpiony towarzysz osób z zespołem jelita drażliwego, wspiera w chorobach wątroby i jelit oraz podczas zapalenia dróg żółciowych. Coraz więcej badań potwierdza jej przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwutleniające i przeciwalergiczne właściwości. Okłady z mięty przynoszą ukojenie przy migrenach i bólach mięśniowych, a jej napar uspokaja układ pokarmowy i nerwowy, pomagając uwolnić ciało i umysł od zbędnego stresu.
Rozkoszuj się klarowną, zdrową i szczęśliwą skórą z każdym pobudzającym i odświeżającym łykiem tej mistycznej mieszanki.
Jak zaparzać miętę : Na litr wody użyj jednej nieczubatej łyżki stołowej liści mięty, natomiast do kubka wystarczy płaska mała łyżeczka. Zalej liście mięty wodą tuż po zagotowaniu. Herbatę można zaparzać wielokrotnie, jednak z każdym kolejnym zalaniem napar będzie delikatniejszy.Aby uzyskać najlepsze właściwości smakowe, zaparzaj herbatę przez około 5 minut.
Przechowywanie: Herbatę najlepiej przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i przewiewnym miejscu, w temperaturze pokojowej, z dala od światła i obcych zapachów.
Data ważności: Najlepiej spożyć przed upływem 12 miesięcy od daty produkcji.