- Nowość
Składniki: Najwyższej jakości czarna herbata liściasta
100% Naturalna
Korzyści płynące z picia czarnej herbaty:
Korzystnie wpływa na trawienie | Odmładza komórki | Bogata w przeciwutleniacze | Codzienne dobre samopoczucie
Pozyskiwana podczas wypraw do bujnej zieleni dziewiczej doliny Kangra, nasza czarna herbata pochodzi z luźnych liści, pielęgnowanych pod himalajskim słońcem.Skąpana w złocistym słońcu, rześka jak powietrze w dolinie, skarbnica dobroci – czarna herbata Kangra to cała miłość potrzebna Twojej skórze i codziennemu dobremu samopoczuciu.Ta pełna przeciwutleniaczy herbata premium celebruje miłość do mocnych i delikatnych nut indyjskiej czarnej herbaty oraz jej korzyści dla skóry, jelit i duszy.
Alkaloidy purynowe obecne w herbacie, zwłaszcza kofeina (nazywana tutaj teiną), pobudzają układ nerwowy, zmniejszając uczucie senności i zmęczenia. Poprawiają one koncentrację, nastrój, a także wspierają pracę serca i układu oddechowego, co zwiększa ogólną wydajność organizmu. Ze względu na te właściwości, picie herbaty jest idealnym uzupełnieniem pielęgnacji skóry – dbając zarówno o wewnętrzne, jak i zewnętrzne piękno.
Jak zaparzać liściastą herbatę: Na litrowy dzbanek wody użyj jednej płaskiej łyżki stołowej liści herbaty. Zalej herbatę wodą tuż po zagotowaniu. Liście można zaparzać wielokrotnie, jednak z każdym kolejnym zalaniem napar będzie delikatniejszy.
Aby uzyskać najlepsze właściwości smakowe, zaparzaj herbatę przez około 5 minut. Jeśli zależy Ci na pobudzeniu i orzeźwieniu, skróć czas zaparzania do 2–3 minut, co pozwoli na wydobycie większej ilości kofeiny (teiny).Herbata jest łagodna dla organizmu i może być stosowana kilka razy dziennie, aby ukoić zmysły i odżywić skórę – od wewnątrz.
Przechowywanie: Herbatę najlepiej przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i przewiewnym miejscu, w temperaturze pokojowej, z dala od światła i obcych zapachów.
Data ważności: Najlepiej spożyć przed upływem 12 miesięcy od daty produkcji.